Luni – Vineri: 09 – 17  info@com-met.ro  0754 048 778 / 0747 297 474

Profile aluminiu

Sistemul CORA, Gutmann

este un sistem de înaltă performanță, versatil, din aluminiu pentru modernizarea și protecția îndelungată a tâmplăriei din lemn.

Sistemul CORA este conceput pentru modernizarea ferestrelor cu tamplărie din lemn. Îmbrăcarea ferestrei din lemn cu profile din aluminiu oferă în primul rând protecție și rezistență la intemperii, dar și un aspect estetic inovativ. Profilul exterior din aluminiu este compatibil cu profilele de lemn incluse în norma DIN 68121, iar montajul acestora se efectuează foarte ușor și rapid – prin suport tip clips.

Sistemul CORA mărește durabilitatea și fiabilitatea ferestrei din lemn, disponibil într-o gamă largă de culori și decoruri. CORA este sistemul economic pentru ferestrele din lemn.

 • ferestre/uși de balcon oscilo-batante
 • ferestre în multiple canate
 • ferestre fixe
 • ferestre curbate (semicerc)
 • profile de ghidaj + cutie pentru jaluzele

Descarcă Catalogul Gutmann CORA (en/de) pentru a consulta detaliile tehnice de montaj.

Sistemul MIRA, Gutmann

este soluția perfectă pentru placarea tâmplăriei din lemn și din aluminiu în aluminiu. Sistemul MIRA oferă o gamă variată de soluții pentru orice standard de construcție, orice model de deschidere și orice fel de geam. 

Sistemul MIRA oferă soluția adecvată pentru orice proiect și orice stil de construcție lemn-aluminiu.
Astfel puteți realiza ferestre rotunde sau curbate, inclusiv puteți încorpora ferestre în sistemul de pereți-cortină LARA. Orice construcție de fereastră este realizabilă în orice combinație de culori.
Profilele MIRA există în mai multe variații, rotunjite, treptate sau cu suprafețe deplasate, având prevazute sisteme de racordare și funcționalitate perfectă.
Puteti alege între trei sisteme de bază: MIRA, MIRA Clasic și MIRA Therm.

Îmbinarea profilelor se efectuează prin ștanțare, înșurubare sau prin sudare. Avantajul ramelor obținute prin sudare este că debitarea colțurilor nu mai este vizibilă. Rama sudată devine o singură unitate. 

Acest sistem este potrivit pentru:

 • ferestre/uși de orice geometrie
 • elemente (ferestre/uși) glisante
 • profile de ghidaj și cutie pentru jaluzele
 • ferestre suprapuse (oberlicht-fenster)

MIRA Clasic este soluția pentru orice rechiziție tehnică. Sistemul se bazează pe secțiunea de profil din lemn după norma DIN 68121 și nu necesită scule de frezare adiționale.

Acest sistem este potrivit pentru:

 • design cu suprafețe deplasate (rama față de aripa 15 mm, aripa față de geam 38 mm)
 • geamul/vitrina complet în falz
 • scurgerea falzului prin din aluminiu.

MIRA Therm este soluția pentru case și clădiri care doresc să fie eficente din punct de vedere energetic (Low energy construction method). 
Acest sistem oferă toate avantajele sistemului MIRA și îndeplineste toate cerințele normelor pentru sisteme de eficiență a energiei.

Accesoriile din gama MIRA se pot utiliza pentru MIRA Therm, iar montajul este simplu, identic sistemului MIRA sau MIRA Clasic.

Descarcă aici Catalogul Gutmann MIRA (en/de), precum și documentul cu specificațiile tehnice ale profilelor MIRA.

Sistemul ALLIGNO, Gutmann

cu sistemul ALLIGNO de la Gutmann, dorința de a îmbrăca în aluminiu fațada unei uși din lemn fără a face prea multe compromisuri poate fi îndeplinită.  

Designul sustenabil al sistemului ALLIGNO și înfățișarea contemporană oferă ușii construcției tale o notă personală.  Avantajele compatibilității perfecte dintre lemn și aluminiu se traduce astfel: învelișul din aluminiu asigură protecție la exterior, în timp ce lemnul oferă un mediu ambiental cald și confortabil la interior. 

Profilele ALLIGNO de la Gutmann sunt disponibile în orice culoare și pentru orice design, cu o grosime standard de 3 mm (4 mm / 5 mm la cerere).

Descarcă aici Catalogul Gutmann ALLIGNO, cu toate specificațiile tehnice incluse.

Sistemul DECCO, Gutmann

este o soluție versatilă pentru îmbrăcarea tâmplăriei din PVC în aluminiu, prin metode personalizate pentru toate tipurile de ferestre din PVC. Rapid, precis și rațional – cea mai bună modalitate de a descrie sistemul PVC-aluminium de la Gutmann.

Îmbrăcarea ferestrei din PVC în aluminiu prin sistemul DECCO de la Gutmann este o soluție versatilă și inovativă de a recondiționa profilele din PVC deteriorate în timp din diverse cauze.
Aluminiu este un material robust care protejează nu doar lemnul, cât și PVC-ul și își menține proprietățile pe o perioadă de timp îndelungată.

Printr-o variată combinație de culori și decoruri, se pot obține fațade aspectuoase care pun accent pe funcționalitate, design dar și pe prelungirea duratei de viață a tâmplăriei din PVC. Sistemul Decco este compatibil cu majoritatea sistemelor de profile PVC.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=nyKtsHJuoGI